Режим Кремля продовжує тероризувати світ на захопленій Запорізькій АЕС / The Kremlin regime continues to terrorize the world at the captured Zaporizhia NPP

від Стожари

Ядерний тероризм, до якого вдається російська федерація, є неприпустимим явищем у цивілізованому світі. Понад те, режим Кремля продовжує тероризувати світ на захопленій Запорізькій АЕС.

А саме, російські окупанти розмістили в приміщенні турбінного відділення енергоблоку №4 ЗАЕС військову техніку та вибухівку. Представники МАГАТЕ повідомили про факт розміщення російськими окупантами військової техніки, зброї та вибухівки у приміщенні турбінного відділення енергоблоку №4 ВП “Запорізька АЕС”.

Про це стало відомо під час щотижневої наради з питань комунікації між кризовим центром (IEC) МАГАТЕ та Держатомрегулювання щодо діяльності місії МАГАТЕ на майданчику Запорізької АЕС, яка відбулась 02.05.2023 року.

Ще наприкінці липня 2022 року російські військові агресори розмістили в машинній залі енергоблока №1 ЗАЕС важку військову техніку з боєкомплектом, а також зброю та вибухівку. А на початку серпня 2022 року отримано інформацію щодо розміщення воєнної техніки також і в машинному залі енергоблока № 2 ЗАЕС.

Також до Держатомрегулювання неофіційними каналами надходить інформація стосовно зберігання техніки, зброї та вибухівки в інших виробничих приміщеннях ВП “Запорізька АЕС”, в тому числі у ремонтно-механічних майстернях та на дахах енергоблоків. Закликаємо міжнародну спільноту до консолідованої та рішучої відповіді на дії країни-агресора, застосування жорстких санкцій до підприємств атомної галузі рф та афілійованих із ними осіб. Наголошуємо, що рф має бути позбавлена усіх прав та привілеїв у МАГАТЕ та інших міжнародних інституціях у сфері використання ядерної енергії, йдеться у повідомленні українського Держатомрегулювання

Нові злочинні дії російських окупантів – черговий крок, який завдає значної шкоди ядерній та радіаційній безпеці ядерних установок, що є на промисловому майданчику Запорізької АЕС. Неадекватні рішення та дії російських військових наражають на небезпеку як персонал атомної станції, так і жителів прилеглих населених пунктів.

Схожі публікації

Залишити коментар