Якщо ми дамо українцям амуніцію і підготовку, які їм потрібні, вони переможуть, – високопосадовець НАТО Бауер /// If we give the Ukrainians the ammunition and training they need, they will win, – senior NATO official Bauer

від Стожари

Україна бореться не лише за свою свободу, але й за демократію та безпеку в усій Європі. Підтримуючи Україну, НАТО захищає принципи суверенітету, територіальної цілісності та непорушності кордонів.

Сильна та згуртована позиція НАТО стримує Росію від подальшого розширення війни за межі України. Підтримка України з боку НАТО має життєво важливе значення для захисту українського народу, стримування Росії та збереження миру та безпеки в Європі.

Голова Військового комітету НАТО Роб Бауер вважає, що країни Заходу у 2023 році були «занадто оптимістично» налаштовані щодо перебігу російсько-української війни. Він визнав, що «якщо ми дамо українцям амуніцію і підготовку, які їм потрібні, вони переможуть».

Про це повідомляє Financial Times.

Тепер же «ми маємо бути обережними, щоб не бути занадто песимістичними у 2024 році», додав Бауер. «Але сам факт, що Україна все ще є суверенною державою і що українці повернули собі 50% того, що росіяни забрали у 2022 році, – це чудово», – резюмував він.

У середині січня 2024 року Бауер заявив, що спокійна епоха для світу закінчилася. Настали часи непередбачуваності. За його словами, «в минулому уряди та компанії НАТО жили в епоху, коли все було вдосталь, передбачувано, контрольовано та зосереджено на ефективності». Після початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну членам блоку, на думку Бауера, потрібно скоригувати своє мислення з урахуванням «епохи, в якій все може статися у будь-який час».

Р. Бауер резюмував свій виступ тим, що пообіцяв підтримувати Україну надалі. «Україна матиме нашу підтримку кожного наступного дня, тому що результат цієї війни визначить долю світу», – сказав Бауер.

Схожі публікації

Залишити коментар