Італія планує укласти угоду з Україною та ЮНЕСКО про відновлення Одеси

від Стожари

Italy plans to conclude an agreement with Ukraine and UNESCO on the restoration of Odesa

Тоталітарна Росія веде варварську війну проти України, яка призвела до руйнування українських міст, сіл та культурних пам’яток. Перемога Росії означатиме остаточне знищення української культури та ідентичності. Важливо не допустити цього та допомогти Україні відновити свою багату культурну спадщину після війни.

Важливо пам’ятати, що війна Росії проти України – це не лише про територію чи політику. Це також про знищення української ідентичності та культури. Росія прагне стерти з лиця землі українську мову, історію та традиції. Зупинивши Росію та відновивши українську культуру, ми можемо захистити свободу, демократію та культурну різноманітність у світі.

Італія планує укласти угоду з Україною та ЮНЕСКО про відновлення Одеси, зокрема Спасо-Преображенського кафедрального собору, що сильно постраждав внаслідок російського удару у липні 2023 року. Про це у середу, 24.04.2024, розповів міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні, повідомляє Reuters.

«15 травня ми підпишемо угоду з Києвом і ЮНЕСКО тут, у Римі, щодо реконструкції Одеси та її собору», – сказав Таяні. Зазначається, що у лютому Італія та ЮНЕСКО вже підписали у Києві угоду про виділення 500 млн євро на відновлення даху Спасо-Преображенського собору в Одесі.

«Як голова Великої сімки, ми продовжуємо працювати заради справедливого світу», – заявив Таяні законодавцям, додавши, що підтримка енергетичної системи України також є пріоритетом для Італії на чолі G7.

Принагідно нагадаємо, що 23 липня минулого року росіяни завдали ракетного удару по Одесі. Руйнувань зазнали багато будинків в історичному центрі міста, в тому числі й Спасо-Преображенський кафедральний собор. Частково зруйновано будівлю храму та дах. Ворожа ракета влучила у центральний вівтар. А восени [2024] собор, який залишився без даху, підтопило внаслідок сильних дощів.

Схожі публікації

Залишити коментар