Самотня дорога України. Український художник до другої річниці вторгнення РФ створив обкладинку для The Guardian Weekly

від Стожари

Український художник Сергій Майдуков створив обкладинку для The Guardian Weekly. Номер редакція присвятила другій річниці повномасштабного вторгнення.

Ukraine’s lonely road (Самотня дорога України): Чи є після двох років вихід із Путінської війни — саме таку тему обрала редакція видання для номера.

Презентуючи свою работу художник емоційно звернувся до світової спільноти.

Він зазначив, що хоче, щоб ця обкладинка «кричала про те, що Україні не потрібна підтримка по крупицях», через що Україна продовжує втрачати десятки тисяч життів і кілометри країни.

«Нам потрібно, щоб цивілізовані країни усвідомили, що сьогодні вони спостерігають не за прикордонним конфліктом. Вони спостерігають за процесом стирання країни разом з її народом», — наголосив Майдуков.

У своєму дописі художник також висловив обурення діям британського журналіста, який зняв фільм про російських військових в якому дав слово загарбникам, а телеканал ITV1 показав цей фільм в прямому ефірі.

«Мені важко повірити, що британський журналіст (навіть не хочу називати його ім’я) йде на бік росіян на передовій, щоб ПОЧУТИ, чого вони хочуть, як уявляють майбутнє і як страждають. Війна. Заради якого біса? Журналіст тисне руку росіянам, які йдуть зі снайперськими гвинтівками стріляти в українців, які відстоюють право на життя. Огидно. Це, можливо, нове покоління толерантності?», — запитує він.

Реагуючи на другу назву головної теми номера про путінську війну (:Чи є після двох років вихід із Путінської війни), він нагадує британцям і американцям, що війну проти України веде не Путін, а звичайні росіяни.

«Що нового ми чуємо в цьому репортажі з вуст російських солдат, які заради розваги катували мирних жителів, які били місцевих лише за те, що почули українське слово, які розстрілювали військовополонених, які влаштували одну з найбільших екологічних катастроф за останні десятиліття, які стерли на камінь десятки українських міст, які закидали українську землю мільйонами мін, які хочуть вбивати і — тому вони в Україні. Що особливого ми могли почути, щоб зрозуміти їхню тваринну поведінку? Це не війна Путіна, це глобальне російське невдоволення, яке розбухло і лопнуло», — пише він.

Сергій Майдуков нагадує, якими малими силами Україна протистоїть злу, яке загрожує всьому цивілізованого світу.

«Тільки уявіть ще раз: українська армія воює без літаків. З пропорціями снарядів 1:12 з росіянами, з відсутністю технічного забезпечення, а політики дискутують, ніби це нескінченна серія. Треба змінити ситуацію, інакше, якщо Україна впаде, лічильник почне відраховувати час у новому масштабі війни Росії проти цивілізованого світу», — нагадав він.

Схожі публікації

Залишити коментар