Росіяни вдарили ракетами по цивільній гуманітарній колоні на околиці Запоріжжя #RussiaIsATerroristState

від Стожари

Російські війська вранці 30 вересня вдарили ракетами по околицях міста Запоріжжя, влучили в колону цивільних людей, які з гуманітарною метою намагалися виїхати на тимчасово окуповані території.

“Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу. Є загиблі та поранені. На місці зараз працюють рятувальники, медики, усі відповідні служби”, – повідомив голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

Удари було завдано 16 ракетами із застосуванням ЗРК “С-300”. За попередньою інформацією, загинуло 24, поранених 36. Кількість жертв збільшується, є такі поранення, що лікарі не можуть врятувати людей.

Експерти зазначають, що росіяни обстріляли цивільну автоколону навмисне: для того, щоб звинуватити в цьому Україну, виставити її в образі держави-терориста, яка вбиває своїх громадян.

Так, представник окупаційної адміністрації Запорізької області Володимир Рогов у соцмережах позловтішався, що загарбники ракетами вгатили по Запоріжжю, але потім передумав і вирішив звинуватити в обстрілах Україну. Мовляв, українці обстріляли самі себе. Ці пости розташовані на каналі колаборонта один за одним:

Ці російські обстріли є черговими військовими злочинами та актами терору проти українського народу. 

Путін розуміє, що фактично програв війну, і він не може зробити нічого ефективного на фронті, тому наказує російській армії робити терор проти цивільного населення України. Росія вкотре підтвердила що є країною-терористом, а їхня нація-гній, яка вбиває жінок і дітей на помсту за свої невдачі.

1 жовтня оголошено днем жалоби у місті Запоріжжя та Запорізькій області. Вічна пам’ять загиблим

Схожі публікації

Залишити коментар