В угорському місті Дебрецен відбулася презентація угорськомовної “Книги про долі з фронту – Уривки війни”

від Комарі Альберт

29 червня 2021 року в одному з найбільших міст Угорщини Дебрецені за сприяння Посольства України в Угорщині відбулася презентація «Книги про долі з фронту/Уривки війни» журналістки угорського телеканалу АТV Ілдіки Епер’єші та українського репортера Олександра Качури, виданої угорським виданням «Kossuth Kiadó».

Захід відбувся в міській бібліотеці ім. Петера Меліус Югаса, і це вже була шоста презентація цієї книги в Угорщині.

Вітаючи учасників заходу, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп нагадала, що російська агресія триває.

“Підвищена концентрація російських військових та техніки вздовж українського кордону та на окупованих українських територіях зберігається. Від куль  російських окупаційних військ гинуть українські військові. Росія продовжує блокувати Чорне море. Триває роздача російських паспортів на окупованих територіях і на цьому тлі звучать заяви про готовність “захищати російських громадян”, зазначилі пані Посол.

Любов Непоп подякувала західним партнерам за продовження санкційного тиску на РФ і за висловлену на нещодавньому Саміті ЄС готовність посилити цей тиск у разі подальшого нарощування російської агресії. 

Також пані Посол наголосила, що сьогодні точно не час відновлювати діалог з Путіним і добудовувати Північний потік 2. 

“Сьогодні – час об’єднати зусилля, щоб відновити територіальну цілісність і мир в Україні та повагу до міжнародного права з боку Москви”.

Читайте також: Інститут нацпам’яті презентував освітній проєкт «Діалоги про війну»

Книгу, яка написана у формі інтерв’ю з представниками місцевого населення сходу України, з українськими військовими, добровольцями та волонтерами, з переміщеними особами, а також з полоненим російським військовим – безпосереднім учасником російської військової агресії проти України, представили автори книги І. Епер’єші та український репортер О.Качура в режими онлайн. 

Читайте також: В рамках проєкта «Військо читає» 50 тисяч книг передадуть бібліотекам військових частин

Попередні презентації книги пройшли в Будапешті, у Веспремі у Сегеді та у м. Печ, а також у Ніредьгазі.

Посольство України подякувало за організацію заходу Голові самоврядування українців міста Дебрецен Віталію Нетребі та Директору бібліотеки міста Дебрецен Белі Ковачу.

Нагадаємо, У Національному парку України Межигір’ї відбулася презентація збірки військових пісень «Пісні нескорених війною»

Схожі публікації

Залишити коментар