Путіну не уникнути відповідальності за злочини в Україні – голова Міжнародного кримінального суду

від Стожари

Putin cannot escape justice for crimes in Ukraine: Int’l Criminal Court head

Покарання винних у геноциді українських дітей – це не лише акт помсти, але й необхідна умова для справедливості та запобігання подібним злочинам у майбутньому. Рішення Міжнародного кримінального суду від березня 2023 року – стосовно Путіна й дитячої омбудсменки РФ Марії Львової-Бєлової – робить покарання винних не лише моральним, але й юридичним обов’язком.

Світ не може ігнорувати звірства, вчинені проти українських дітей. Покарання винних має стати уроком для всіх, хто замислює подібні злочини, а також сигналом про те, що міжнародне співтовариство не tolerates such acts of barbarity. Важливо зазначити, що покарання має стосуватися не лише безпосередніх виконавців злочинів, але й їхніх поплічників, включаючи долучене політичне керівництво Росії.

Керівника країни-агресора РФ Володимира Путіна притягнуть до відповідальності за воєнні злочини в Україні. Упевненість у цьому 20.03.2024 в інтерв’ю Kyodo News висловила нова президентка Міжнародного кримінального суду Томоко Акане (Tomoko Akane).

«Помста небес повільна, але невідворотна», – процитувала Акане китайське прислів’я, маючи на увазі, що Путін зрештою дістане по заслугах. Водночас Акана визнала труднощі, з якими стикається МКС. Зокрема, вона зауважила, що «протягом останніх двох років не було випадків, котрі призвели б до арештів людей», щодо яких видали ордер на арешт.

Зазначимо, що 11.03.2024 судді МКС (або Гаазький трибунал) обрали своїм новим головою суддю з Японії Акане. Вона була серед трьох суддів МКС, які в березні 2023 року підписали ордер на арешт Путіна й дитячої омбудсменки РФ Марії Львової-Бєлової за обвинуваченням у незаконній депортації дітей із тимчасово окупованих територій України в Росію.

Схожі публікації

Залишити коментар