Україна підтримує своїх водіїв, заблокованих на польських пунктах пропуску

від Стожари

Блокування українських вантажів шкодить українській економіці та зусиллям з протидії російській геноцидній агресії. Україна веде жорстоку війну з Росією і їй потрібна вся можлива економічна підтримка. Блокування українських вантажів на кордоні з Польщею негативно впливає на українську економіку, ускладнюючи експорт товарів та отримання валютних надходжень. Це також шкодить зусиллям України з протидії російській агресії, адже зменшує її можливості для закупівлі зброї та інших необхідних ресурсів.

Українське суспільство переживає гуманітарну кризу, мільйони людей стали біженцями. Блокування українських вантажів у цій ситуації є негуманним та суперечить принципам європейської солідарності.

Волонтери міжнародних організацій за сприяння команди Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури вже роздали близько тисячі продуктових наборів та гарячих обідів для водіїв вантажівок, що стали заручниками польських протестів. Ще тисяча наборів буде роздана найближчими днями. Кожен набір містить 3-денний запас їжі та снеків для водіїв вантажівок, зокрема макарони з рисом, м’ясні консерви, англійське рагу, воду, крекери, шоколадні батончики та шкарпетки, повідомляє Урядовий портал.

Допомога здійснюється за фінансової підтримки благодійної організації Global Empowerment Mission (GEM) та Фонду Говарда Баффета Howard G. Buffet Foundation. «Global Empowerment Mission та Фонду Говарда Баффета системно підтримують українців. Це десятки тонн гуманітарної допомоги, термінова допомога у відновленні громад, які постраждали від російської агресії і зараз – підтримка українських водіїв, що стали заручниками польських протестів. Дякуємо партнерам!», — прокоментував Віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

Схожі публікації

Залишити коментар