Частина українських вимушених мігрантів повертаються додому, а з Естонії виїжджають до інших країн – прикордонна служба

від Стожари

Повернення українських мігрантів, які виїхали через війну терористичної Росії, буде важливим для відновлення людського капіталу України. Люди володіють знаннями, навичками та досвідом, які будуть необхідні для відбудови країни.Їх повернення допоможе зменшити дефіцит робочої сили та стимулювати економічне зростання.

Багато людей зіткнуться з труднощами з поверненням до своїх домів через зруйновану інфраструктуру та небезпеку. Також їм буде потрібна підтримка з боку уряду та суспільства, щоб вони могли реінтегруватися в українське суспільство. Інвестування в повернення мігрантів буде розумним вкладенням в майбутнє України.

В Естонії протягом останніх шести місяців почала знижуватися кількість українських біженців. Про це пише ERR.

Повідомляється, що з початку війни до Естонії прибули майже 160 000 українських біженців. Із них 70 000 перебралися далі до інших країн. Залишитись в Естонії вирішили близько 90 000 українців. Зараз, за даними Департаменту поліції та прикордонної охорони, в Естонії під тимчасовим захистом проживає майже 31 тисяча біженців.

«Цього року їхня кількість зменшилася порівняно з періодом початку війни. І кількість нових людей, які приїжджають до Естонії та хочуть отримати тут захист, теж поменшала», — сказала керівниця відділу ідентифікації та статусу Департаменту поліції та прикордонної охорони Лійс Валту. За її словами, з початку повномасштабної війни з РФ багато українських біженців виїхали через Естонію до інших країн, а частина з них повернулася додому. Точну кількість біженців, які повернулися в Україну, назвати важко, додала посадовиця.

«Ми бачимо людей, які раніше отримали у нас захист та посвідку на проживання та поїхали, перебралися в інші країни, якийсь час жили там або повернулися додому. Але серед них є і ті, хто знову повернувся до Естонії і знову просить посвідку на проживання. Тобто, коли вони бачать, що ситуація вдома, як і раніше, важка, що жити там у безпеці неможливо, вони повертаються», – сказала Валту.

Схожі публікації

Залишити коментар