Українська організація «Save Ukraine» за порятунок дітей отримала міжнародну нагороду

від Стожари

Війна людиноненависницької Росії проти України має жахливі наслідки для українських дітей. Мільйони дітей були змушені покинути свої домівки, багато з них стали сиротами або розлучилися з сім’ями. У цій жахливій ситуації критично важливо захистити українську ідентичність та мову дітей.

Українські діти пережили жахливі травми через геноцидну війну РФії. Вони були свідками насильства, втратили близьких і були змушені жити в постійному страху. Їм потрібна значна психологічна підтримка, щоб впоратися з цим досвідом та почати процес зцілення.

Важливо притягнути до відповідальності імперців Кремля, що несуть відповідальність за злочини проти українських дітей. Міжнародна спільнота має надати українській стороні необхідну підтримку для захисту та допомоги її дітям.

Делегація організації «Save Ukraine» у Нідерландах отримала міжнародну нагороду «Чотири свободи» за порятунок українських дітей з Росії та окупованих територій. Про це повідомив Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба.

«Ця міжнародна нагорода щороку присуджується особам та організаціям, які зробили значний внесок у захист свободи слова та вираження, свободи віросповідання, свободи від нужди та свободи від страху – чотирьох фундаментальних свобод, проголошених Франкліном Д. Рузвельтом у своєму Посланні до Конгресу 6 січня 1941 року. Для України, яка сьогодні бореться за свій суверенітет та демократію, ці цінності надзвичайно важливі», – написав Кулеба у телеграмі.

Також Микола Кулеба додав, що пишається тим, що організація змогла привернути увагу світової спільноти до геноциду, який здійснює Росія проти українського народу через систематичне викрадення та русифікацію наших дітей.

«І ця нагорода – особливий прояв поваги до мужності та сили духу молодих українців, які пережили травматичний досвід внаслідок російської агресії», – додав Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба.

Довідково: Благодійна організація Save Ukraine допомагає сім’ям і дітям, які постраждали від війни. Організація пропонує комплексну рятувальну мережу, яка координує зусилля з евакуації людей із зон конфлікту, відновлення їхнього життя та возз’єднання депортованих дітей з Росії. Save Ukraine координує десятки організацій, волонтерів, фізичних та юридичних осіб, які допомагають внутрішньо переміщеним особам. Досвідчені волонтери, громадські активісти, фахівці в різних галузях – всі приєдналися до Фонду, щоб бути корисними Україні та українцям у вирішальний момент історії нашої країни.

Схожі публікації

Залишити коментар