Терористичне утворення «Росія» продовжує воювати, тепер уже з бананами Еквадору /// The terrorist entity «Russia» continues to fight, now with the bananas of Ecuador

від Стожари

Нещодавно очільник варварського Кремля В. Путін дав одіозне інтерв’ю журналісту сумнівної фаховості Т. Карлсону. З того, що наговорив великий історик та фантазер, а по факту хворий кривавий диктатор, до сих пір сміється увесь цивілізований світ. Проте, Путін не зупиняється на досягнутому і продовжує погрожувати та «оголошувати» війну, та цього разу – бананам з Еквадору.

Можливо, саме карантинний шкідник, який нібито виявили в бананах кремлівські фахівці, впливав на поведінку диктатора? Тому на Росії з початку лютого 2024 заборонили експорт еквадорських бананів?

Але в цій історії ціково й те, що Китай стане новим ринком збуту для бананів з Еквадору. Зокрема, експорт еквадорських бананів у КНР у найближчі п’ять років планується наростити в 1,5 рази, повідомила в четвер Асоціація експортерів бананів Еквадору (AEBE) в Твіттері (X).

В Асоціації AEBE зазначили, що відкриття китайського ринку для виробників бананів стало можливим завдяки набуттю чинності угодою про вільну торгівлю, яку напередодні схвалила Національна асамблея країни. Потенційними споживачами стануть 1,4 млрд китайських мешканців, наголошує AEBE.

Дещо раніше «Россельхознадзор» запровадив заборону на постачання бананів із п’яти підприємств Еквадору, пославшись на виявлення нібито карантинного шкідника. Росія зупинила експорт від компаній: Agzulasa, Don Carlos Fruit, Agroaereo Fruit Export, Asociacion de Produccion Agropecuaria de l’oro Asoproagroro, Comercializadora de Banano. Примітно, що рішення було ухвалено після того, як влада Еквадору оголосила про намір передати США військову техніку російського виробництва, яку згодом можуть спрямувати українській армії.

Важливо зазначити, що у січні 2024 президент Еквадору Даніель Нобоа повідомив, що країна згодна передати Вашингтону майно приблизно на $200 млн, яке, за його словами, перетворилося на «металобрухт» в обмін на нову американську зброю на ту саму суму. Йшлося про шість російських військових гелікоптерів, ракетні установки і системи ППО. Усе це було виготовлено у 1990-ті роки, повідомляв ресурс MIND.

Прес-секретар російського МЗС Марія Захарова засудила ці плани та вказала, що вони, у разі реалізації, стануть порушеннями умов контрактів (у них є умова про те, що передача третій стороні можлива лише за письмовою згодою постачальника). Й російське посольство повідомляло, що у посла Владіміра Спринчана було кілька «відвертих» розмов з еквадорськими чиновниками.

У недавньому інтерв’ю з телеканалом Ecuavisa президент Нобоа наполягав, що «ми не розриватимемо відносини з росією» і повторив, що вся техніка, про яку йдеться, перебуває в стані «металобрухту».

Схожі публікації

Залишити коментар