Путін звинувачується Міжнародним кримінальним судом в геноциді та воєнних злочинах. Журналіст Карлсон, про що із таким злочинцем можна говорити? / Putin is accused by the International Criminal Court of genocide and war crimes. Journalist Carlson, what can we talk about with such a criminal?

від Стожари

Диктатор терористичної Росії Путін намагається втрутитися у політику Вашингтона та сконтактуватися із «деструктивним MAGA-елементом».

Про це 07.02.2024 повідомило видання The Washington Post.

Так, очільник московського Кремля В. Путін дав інтерв’ю американському журналістові Такеру Карлсону кілька днів тому, що може лише підтверджувати те, що кремлівське кудло має зв’язки з Республіканською партією США. наголошуючи, що рішення погодитися на таку розмову демонструє, що президент РФ зацікавлений встановити контакти із «деструктивним MAGA-елементом» серед «червоних».

«Путін зображує себе захисником традиційних консервативних цінностей, демонструючи “спільні погляди” з консерваторами-трампістами, які виступають проти гендерно-нейтральних туалетів. Він неодноразово глузливо говорив про підтримку Заходом прав трансгендерів», – наголошують автори матеріалу. Вони нагадали, що російський уряд придушив свободу слова, заборонив будь-яке публічне вираження ідентичності ЛГБТ+ і посадив до в’язниці сотні антивоєнних активістів, критиків, феміністок, юристів і діячів культури.

Також Кремль хоче скористатися розломом серед американців та втрутитися у політику Вашингтона. Інструменти росіян для такої роботи – «фабрики тролів» та «червоні».

«Карлсон розумний, і його порядок денний зрозумілий. Вони з Путіним будуть блискуче працювати разом, щоб підтримати неправдивий наратив про Україну…, – сказано у статті. – Ця їхня спільна «творчість» може стати найефективнішим і найтоксичнішим пропагандистським роликом, який коли-небудь був створений».

Реакція світу. Пропагандисту Такеру Карлсону після інтерв’ю з Путіним можуть закрити в’їзд до ЄС, повідомив Newsweek. Видання вважає, що Путін є не просто президентом країни-агресорки, але й розшукується Міжнародним кримінальним судом і звинувачується в геноциді та воєнних злочинах. «Карлсон хоче надати слово комусь, кого звинувачують у злочині геноциду — це неправильно. Якщо Путіну є що сказати, він повинен сказати це перед МКС. Водночас Карлсон не є справжнім журналістом, оскільки висловлював симпатію до російського режиму і Путіна та постійно принижував Україну, яка стала жертвою російської агресії. Так от, за таку пропаганду злочинного режиму можна потрапити до списку санкцій», — розповів виданню депутат Європарламенту, колишній очільник МЗС Естонії Урмас Пает.

Колишній прем’єр-міністр Бельгії та чинний депутат Європарламенту Гі Верхофстадт закликав Європейську службу зовнішніх справ розглянути можливість такої заборони. Служба може передати справу на розгляд Європейської Ради, яка прийме остаточне рішення про запровадження санкцій.

Схожі публікації

Залишити коментар