До 30-ї річниці Незалежності нова автотраса з’єднає Львівську і Луганську області

«Укравтодор» планує з’єднати Львівську та Луганську області єдиною магістраллю. Дорогу загальною протяжністю 1392,3 км зі Стрия до Ізвариного на Луганщині планують відкрити до 30-ї річниці Незалежності України, яку святкуватимуть 24 серпня 2021 року.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Новий маршрут М-30 об’єднає дві існуючі дороги міжнародного значення М-12 (Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка) та М-04 (Знам’янка – Луганськ – Ізварине). На Львівщині ця траса пролягатиме в межах дороги М-12 через Стрий, Жидачів і Ходорів, тому наступного року відремонтують 44 км дороги від Стрия до Ходорова.

«Ми хочемо з’єднати Західну і Східну Україну трасою М-30. Назва буде до 30-річчя Незалежності України. Частина майбутньої траси була відновлена у цьому році. Частина буде відновлена у наступному році. Це буде найдовша траса країни, не дивлячись на те, що деяка частина перебуває зараз на тимчасово окупованій території. Майже 1400 км. Зараз найдовша траса у нас 900 км»,– зазначив чиновник.

Майже 200 км дороги перебувають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, тож у 2021 році планують відкрити маршрут від Стрия до Покровська. За словами керівника «Укравтодору» Олександра Кубракова, дорожники вже відновили понад 580 км майбутнього маршруту М-30. До кінця 2021 року мають відремонтувати ще 750 км.

Загалом же дорога пролягатиме через Львівську, Івано-Франківську, Хмельницьку, Тернопільську, Вінницьку, Черкаську, Кіровоградську та Дніпропетровську області.

Як повыдомлялося, Вінниця отримає 35 швейцарських трамваїв «Tram2000» на безоплатній основі.

Схожі публікації

Залишити коментар