Рада Європи підтримуватиме українську молодь / Council of Europe to support Ukrainian youth

від Стожари

Війна терористичної Росії проти України порушила перспективні плани, освітній процес для багатьох молодих людей. У цей надскладний період важливо допомогти їм вибудувати кращі можливості в майбутньому.

Також війна призводить до роз’єднання людей. Важливо підтримувати молодь у спілкуванні та співпраці, допомогти молодим людям знайти роботу та розпочати кар’єру.

Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний зустрівся із директором департаменту Ради Європи Тобіасом Флессенкемпером та представниками Ради Європи в Україні. Обговорили напрямки співпраці Мінмолодьспорту з Радою Європи, зокрема, що реалізують у межах рамкової програми співробітництва та у межах проекту «Молодь за демократію в Україні», повідомляє Урядовий портал.

Цю зустріч провели у рамках візиту делегації департаменту молоді Ради Європи до України. Матвій Бідний подякував Раді Європи за солідарність з Україною під час розвʼязаної росією війни проти нашої держави. Зокрема, він подякував за рішення відкрити спеціальний конкурс проектів для підтримки української молоді у рамках Європейського молодіжного фонду.

«Переконаний, що у тому числі завдяки підтримці Ради Європи, яка надавалася українській молоді протягом багатьох років спільної нашої з вами роботи, ми маємо спроможну і активну молодь, яка стала на захист європейських демократичних цінностей і ціною власного життя зараз виборює свободу і незалежність нашої держави», — зазначив очільник міністерства.

Матвій Бідний наголосив на важливості проведення спільних заходів з Радою Європи, які доповнюють діяльність Міністерства щодо реалізації державної молодіжної політики у частині розвитку молодіжної роботи та молодіжних центрів під час війни, підготовки тренерів для роботи з молоддю, підтримки молоді та її громадянської участі.

Андрій Чесноков, заступник міністра з питань європейської інтеграції, представив діяльність Міністерства на євроінтеграційному напрямі молодіжної політики, акцентувавши увагу на важливості молодіжного виміру у спільних з ЄС програмах і проектах, та поінформував про роботу, яка проводиться з метою підготовки молодіжного компоненту цьогорічної Конференції з відновлення, що відбудеться у м. Берлін.

Сторони домовилися продовжувати співпрацювати, аби підтримувати українську молодь та залучати її до повоєнної відбудови і економічного розвитку України.

Схожі публікації

Залишити коментар