Вінниця безкоштовно отримає партію швейцарських трамваїв

Вінниця отримає 35 швейцарських трамваїв «Tram2000» на безоплатній основі. Загалом, Швейцарія готова передати місту 70 трамваїв цієї серії. 

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Як стало відомо, Швейцарія із Вінницею підписали Угоду про продовження проєкту «Цюріхські трамваї», у рамках якого місто отримає першу партію з 35 трамваїв «Tram2000». Передбачається, що вагони почнуть надходити у 2022 році. 

Рішення про передачу другої партії вагонів «Tram2000» буде прийматись після проведення оцінки ефективності реалізації 1-ї частини нової Угоди.

«Передача перших 116 цюріхських трамваїв зі Швейцарії сприяла проведенню революційної реформи громадського транспорту у місті Вінниця. Відтоді у щорічних опитуваннях, що стосуються задоволеності населення системою громадського транспорту в містах України, Вінниця посідає перше місце. Це є доказом раціонального та ефективного використання фінансових ресурсів вінницькою владою для розвитку міста на користь всім громадянам. Швейцарія і надалі охоче підтримуватиме Вінницю на її шляху до сталого розвитку», – сказав Посол Швейцарії в Україні пан Клод Вільд на церемонії підписання проєктної угоди, організованій в Посольстві Швейцарії у Києві.

Як повідомлялося, в боротьбі з коронавірусом Україні допомагали 28 держав, а також держави-анклави Ватикан і Суверенний Мальтійський Орден.

Схожі публікації

Залишити коментар