“Поки стоїть Україна, армія Франції буде на території Франції”, Зеленський французьким журналістам

від Стожари

В інтерв’ю французьким журналістам Зеленський наголосив, що зараз не йдеться про участь іноземних військ в бойових діях проти російських загарбників на українській території.

“Поки стоїть Україна, армія Франції буде на території Франції”, – запевнив президент Зеленський на зв’язку зі студією французького телеканалу BFMTV.

Він додав: “Ваші діти не будуть гинути в Україні”, зауваживши, якщо коли Росія продовжуватиме свою агресію і Путін вдасться до воєнних дій проти якихось з країн НАТО, то союзникам доведеться вирішувати про відрядження бойових батальйонів.

Але наші діти вмирають лише тому, що ми маємо спільний кордон з Російською Федерацією. Саме ми платимо найвищу ціну”, – цитує українського президента газета Le Monde.

Натомість Володимир Зеленський зупинився на тому, що було б доцільним перенесення на територію України навчання українських військових, яке зараз відбувається в різних країнах з допомогою західних інструкторів.

Він також сказав, що вигідніше було б мати саме на українській території технічних та інших фахівців з інших країн для обслуговування й ремонту іноземного оснащення й озброєнь.

Володимир Зеленський додав, що очікує візиту президента Франції Еммануеля Макрона до Києва, щоб обговорити розширення українсько-французької співпраці в галузі безпеки згідно з нещодавно підписаним договором.

Заклики Франції посилити міжнародну підтримку Україні для оборони від російської агресії привернули міжнародну увагу зокрема після того, як президент Макрон натякнув на можливість використання іноземних військових на українській території.

Схожі публікації

Залишити коментар