При перетині кордону на авто українці незабаром використовуватимуть інноваційний функціонал послуги єЧерга

від Стожари

Відомо, що оптимізація й удосконалення процесу перетину кордону має не лише гуманітарне значення, але й економічне. Це дозволить покращити логістику, стимулювати торгівлю та підтримати українську економіку.

Зазначене також дозволить створити доступні умови для перетину кордону людьми з обмеженими можливостями, покращити інформаційну підтримку та консультування громадян.

Українські урядові структури продовжують підготовку до розробки нового функціоналу послуги єЧерга – можливості реєструватись в системі для перетину кордону водіями легкових автомобілів. У рамках цієї роботи Кабінет Міністрів України схвалив можливість інформаційного обміну між системою єЧерга та порталом Дія. Відповідні зміни до постанови №1349 було схвалено 27.02.2024, повідомляє Урядовий портал.

Затверджені зміни передбачають, що бронювання місця в черзі для перетину кордону буде можливим як через додаток єЧерга, так і через додаток Дія. «Ми послідовно продовжуємо роботу над цифровізацією процесу перетину кордону. Наша амбітна мета, щоб всі транспортні засоби виїжджали з країни без потреби очікувати перед кордоном. Кожен водій, пасажир, перевізник має бути впевнений у тому, що перетне кордон вчасно, встигне в аеропорт чи доставить товар у визначені терміни. Більше року єЧерга працює для вантажівок, нещодавно ми масштабували її для автобусів, паралельно розпочинаємо підготовку до розробки абсолютно відмінного функціоналу для легкових автомобілів. Головний виклик в тому – що для різних типів транспорту єЧерга має різну логіку послуги. Фактично, це розробка з нуля відмінного алгоритму. Разом з тим, до кінця року плануємо запустити тестування цієї можливості для легкових автомобілів», – наголосив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Нагадаємо, за час дії послуги єЧерга кордон за онлайн-записом перетнуло 802 тисячі транспортних засобів. Йдеться про 756 тисяч вантажівок та 46 тисяч автобусів.

Проект «Електронна черга перетину кордону» реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України, Укртрансбезпекою, Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України, Державною митною службою України та Державною прикордонною службою України за підтримки USAID / UK aid проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

Схожі публікації

Залишити коментар