У Дніпрі відкрили Офіс євроінтеграції

Відкритий у Дніпрі Офіс євроінтеграції, зокрема, буде займатися і підтримкою ветеранів російсько-української війни на Донбасі. Він виступатиме освітнім центром, платформою для розвитку підприємництва, допомагатиме бізнесу вийти на нові ринки.

Першими його відвідувачами стали віцепрем’єр-міністерка Ольга Стефанішина, голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас та очільник області Олександр Бондаренко, розповідає АrmyІnform.

“У Дніпрі відкриваємо вже другий Офіс євроінтеграції в Україні – після Херсона. За ініціативою уряду такі організації запрацюють і в Полтаві та Хмельницькому. Дніпро – індустріальна столиця. А отже, пріоритетом Офісу буде взаємодія з бізнесом, підтримка малого й середнього підприємництва, комунікація з міжнародними партнерами, покращення динаміки залучення інвестицій. Експертизу, напрацьовану тут, уряд використає в консультаціях і діалозі з ЄС”, – зазначила пані Стефанішина.

Серед основних напрямків роботи Офісу є й проєкти з підтримки ветеранів АТО/ООС. Зокрема, це стосується їхньої психологічної реабілітації. У планах – запустити програму з підвищення кваліфікації військових психологів відповідно до стандартів НАТО.

“Відкриття Офісу – дуже приємна подія для мене й для Євросоюзу. Євроінтеграція України – це не лише те, чим займаються державні структури. Це конституційна цінність. І тому вона стосується кожного громадянина, міста чи села”, – зазначив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас.

У пріоритеті Офісу й розвиток зеленої енергетики, підтримка талантів у царині мистецтва, науки і спорту. Проводитимуть консультації для ОТГ з фінансової грамотності та адміністрування.

Розташований Офіс євроінтеграції у будівлі Дніпропетровської ОДА.

Як повідомлялося, в жовтні вперше в Україні стартували віртуальні змагання для ветеранів – Ігри Нескорених 2.0 ONLINE.

Схожі публікації

Залишити коментар