Ігри Нескорених 2.0 ONLINE: У змаганнях візьмуть участь понад 100 ветеранів

Ветерани та ветеранські команди по всій Україні вже почали тренування та підготовку до змагань.

Про це повідомляє Мінветеранів.

Вжовтні вперше в Україні стартували віртуальні змагання для ветеранів – Ігри Нескорених 2.0 ONLINE. За результатами відбору виявили готовність долучитися до змагань з різних видів спорту 102 ветерани АТО/ООС:

  •  у дисципліні велоспорт – 21 учасник,
  • пауєрліфтінг – 20,
  • стрільба з лука – 30,
  • плавання- 35,
  • біг – 32,
  • стрибки в довжину – 13,
  • штовхання ядра – 17,
  • веслування – 51.

Спортсмени продовжують знімати та надсилати відео з фіксацією своїх результатів до Організаційного комітету змагань. Зокрема команда Invictus Kryvbas з Кривого Рогу вже приєдналася до онлайн-змагань, виконавши та відзнявши відео по всім 8 можливим видам спорту згідно відеоінструкцій.

Так, за словами капітана криворізької ветеранської команди, представника Дніпропетровського відділу Мінветеранів Сергія  Гордеєва проведення таких спортивних змагань є єдиною практичною реабілітацією ветеранів, яка допомагає соціалізуватися та повернутися до мирного життя тисячам ветеранів війни.

До речі Сергій  Гордеєв, як ветеран АТО, вже четвертий рік поспіль приймає участь у відбіркових змаганнях Invictus Games. Цього разу він змагався в стрільбі з лука та веслуванні на тренажерах.

Також активно йде підготовка до змагань Ігор Нескорених 2.0 ONLINE у Миколаєві. Ветеран АТО/ООС Михайло Проскурня минулого року став одним з семи спортсменів, які представляли Миколаївщину у фіналі національних змагань Invictus Games в категоріях з легкої атлетики та велоспорту. Цього року він долучився  до участі у перших онлайн-змаганнях для ветеранів, зафіксувавши свій результат у греблі на тренажері Концепт на час (1 хвилина).

Як повідомлялося, проєкт «НадКарпаття» – видовищне захоплення ветерана АТО.

Також ветеран бойових дій Борис Кутовий пише дитячі книжки, прибуток іде на лікування дітей з прифронтової зони Донбасу.

Схожі публікації

Залишити коментар