Google назвав український мобільний додаток одним із кращих у 2020 році

Google назвав український застосунок Reface, який замінює обличчя на фото, GIF-зображеннях і відео, одним із кращих у 2020 році.

Про це розповів інвестор Сергій Токарєв, інформує Український інтерес.

“Менше ніж за рік свого існування Reface встиг посісти топові позиції в плеймаркетах Сполучених Штатів, Канади, Бразилії, Мексики, Австралії, Франції, Великобританії, Німеччини та багатьох інших країн”, – розповів він.

Загальна кількість завантажень вже перевищила 60 мільйонів і цей показник постійно зростає. Разом із українською розробкою в списку Best Apps of 2020 опинилися такі застосунки як Microsoft office, Zoom і Sleep Theory.

За словами інвестора, не менш популярним Reface став і серед користувачів іPhone. Застосунок підкорив ринки Азії та Європи ще на початку літа, а наприкінці серпня став найпопулярнішим в американському AppStore.

“Популярність Reface росла в прогресії. За перші три місяці застосунок завантажили мільйон разів, а в жовтні ця цифра зросла до 50 мільйонів”, – розповів він.

Варто зазначити, Reface (раніше називався Doublicat) – це один з проєктів українського стартапу RefaceAI, який заснували Роман Могильний, Олесь Петрів, Ярослав Бойко, Діма Швець, Іван Алцібеєв, Денис Дмитренко, Кирило Сигида в 2011 році. Офіс розробки RefaceAI знаходиться в Києві.

RefaceAI розвиває технологію заміни облич на фото або відео зі збереженням міміки. За словами розробників, на відміну від інших додатків для заміни осіб, вони не використовують CGI або 3D-моделювання.

Технологія заснована тільки на AI, в його основі лежить метод машинного навчання GAN (Generative Adversarial Network).

Реліз Reface відбувся в січні 2020 року. Запуск програми став підсумком багаторічної роботи команди стартапу по вивченню алгоритмів машинного навчання й створенню власної технології по заміні облич із використанням штучного інтелекту. Головний офіс компанії розташований у Києві.

Як повідомлялося, нещодавно з’явився мобільний додаток для віртуальних мандрівок Україною.

Схожі публікації

Залишити коментар