Створено мобільний додаток для віртуальних мандрівок Україною

На Полтавщині створили мобільний застосунок, з допомогою якого можна віртуально мандрувати містами України.

Про це повідомляють Інновації 24.

Ukraine Open – це тревел-помічник, де можливо прокласти маршрут, забронювати готель, викликати таксі чи купити квиток за запропонованим маршрутом.

Проєкт створили за підтримки Українського культурного фонду. Він популяризує мандри країною та дає можливість за часів пандемії здійснювати віртуальні подорожі.

Мандрувати онлайн можна у супроводі англомовних та україномовних аудіогідів. За словами розробників, застосунок створювався насамперед як корисний інструмент для завчасного планування подорожей містами України.

Актуальність онлайн-мандрівок під час пандемії зростає і тепер кожен може подорожувати країною просто зі смартфоном у руці – без виснажливих годинних переїздів.

Співавторка та координаторка проєкту Олена Романенко розповіла, що команда Ukraine Open вже другий рік працює над проєктом віртуальних мандрівок містами України.

“Розробники поєднали досвід у туристичному бізнесі та можливості власної продакшн-студії. Основною фішкою додатку є контент. Ми хотіли показати, як насправді виглядають українські міста, ламаючи деякі стереотипи”, – наголосила Романенко.

У 2019 році був створений застосунок Poltava Open, далі з’явився національний проєкт Ukraine open. Влітку 2020 році розробники працювали на Слобожанщині.

Наразі на вебресурсі Ukraine Open та у мобільному додатку представлені Харківщина та Полтавщина. У майбутньому туди додаватимуться й інші регіони України, зокрема – Сумщина, Черкащина, Чернігів, Кіровоградська та Дніпропетровська області.

Як повідомлялося, від початку року Херсонщину відвідало майже 3 мільйони туристів.

Схожі публікації