У Луцьку для туристів відкриють нові підземелля вежі Чарторийських

Уже в травні 2023 року туристи зможуть на власні очі побачити підземелля башти князів Чарторийських у Луцьку.

Про це у коментарі ВСН розповіла керівниця управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльності міськради Анна Вінцюк.

Вона наголосила, що ці підземелля стали історичним відкриттям, коли їх виявилиу  2020 році.

Нині там тривають останні приготування: облаштовуються приміщення меблями і текстовим наповненням.

У підземеллі буде цілий комплекс: цікаві інтерактивні речі, наприклад, стенди з інформаційним наповненням історичними фактами.

На екскурсіях туристи зможуть дізнатися особливості найбільшого археологічного відкриття на Волині з часів незалежної України.

Нагадуємо, під час реконструкції вежі Чарторийських у рамках польсько-українського проєкту, у травні 2020 року виявили невідомі кімнати, інформація про які в літературі були відсутні. Кімнати розчистили та об’єднали з підземеллям колегіуму єзуїтів, які саме реконструювали. Комплекс мали відкрити у травні 2022 року, проте через повномасштабну війну це відтермінувалося.

Варто зазначити, Оборонна вежа Чарторийських – це легендарна пам’ятка Луцька. Зведений на рубежі XIV–XV століть, Окольний замок підсилював захист Верхнього (Любартского) замку з боку півдня і заходу. У наші дні він як і раніше вражає величчю і красою готичних ромбовидних візерунків і кольорової тички, виконаних в цегляній кладці пов’язаною з нею стіни.

Схожі публікації

Залишити коментар