У Львові створили карту з найціннішими міськими мозаїками

У Львові створили онлайн-карту з найцікавішими мозаїками міста.

Про це повідомив заступник начальника управління охорони історичного середовища ЛМР Георгій Корнєєв, пише zaxid.net.

Карту розмістили на сайті управління. Практично всі мозаїки мають спеціальні облікові картки та опис.

«Тепер на сайті управління є сторінка із затвердженим переліком мозаїчних творів. Майже до всіх творів під “ID” підв’язано посилання на облікові картки, що опрацювали Наталя Піддубна, Анна Жиган, Соня Прядко та Людмила Макійчук у 2019 році», – зазначив пан Корнєєв.

Загалом у Львові нараховують орієнтовно 236 мозаїчних творів. У переліку і на карті – 88 з них. Там позначені найбільш цінні з мистецької точки зору.

«Можливо, ще будемо доповнювати, наприклад, які є ще недосліджені в опорядженні підлог під’їздів історичних будинків чи інтер’єрах будівель радянського модернізму. Також є й імітації мозаїк на фасадах, які були виявлені тільки при реставрації, такі як на вул. Стецька, 4 чи вул. Коперника, 3. На них ще опрацюємо облікові картки», – додав чиновник.

Нагадаємо, з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну у Львові частину цінних вітражів за можливості захистили спеціальними конструкціями, а іншу частину демонтували і спрямували у сховища, де збережуть культурну спадщину міста.

Схожі публікації

Залишити коментар