Що путін готує для України і Заходу: голова української розвідки розповів про плани кремлівського диктатора

від Стожари

Широкомасштабна війна РФ проти України, що триває вже 21 місяць, увійшла у критичний період, говорить голова Служби зовнішньої розвідки України Олександр Литвиненко.

«Путін вірить, що не спромігшись перемогти Україну за три дні у широкомасштабній війні, кремль пройшов точку неповернення у відносинах з Заходом». І тому Путіну залишається лише або «тріумфально перемогти, або нищівно програти». Таку думку висловив голова Служби зовнішньої розвідки України Олександр Литвиненко у своїй колонці на сайті агенства «Інтерфакс-Україна, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, Кремль готується воювати роками, оскільки там вважають, що ресурсів для цього у росіян вистачить надовго.

Усі цілі російського диктатора володимира путіна щодо України не змінюються попри ситуацію на фронті та навколо росії. Російський диктатор планує загребти стільки українських земель, скільки зможе, тому що для нього та інших росіян ця війна сакральна – йдеться про “возвращение исконно русских земель”.

Росія намагається вирішити 4 глобальні завдання

Також у статті йдеться, що Кремль поставив перед собою 4 завдання:

  • 1-ше завдання полягає в тому, щоб забезпечити внутрішню стабільність, мобілізувати населення та економіку, збільшити виробництво озброєння і техніки. У 2026 році обсяги військового виробництва в РФ мають підтримувати масштабні бойові дії високої інтенсивності, а у 2028 році мають відновитися на момент початку повномасштабного вторгнення в Україну.
  • 2-ге завдання, яке стоїть перед Кремлем, — це формування альтернативи Заходу. Йдеться про коаліцію країн “більшості”. Це формат “Глобального Півдня+”, який просуватиме альтернативні політичні, економічні ціннісні моделі. Для цього Кремль хоче зламати волю Заходу, щоб показати, що він лише ще один регіон. Для цього буде використовуватися ядерний шантаж, посилення військового потенціалу. Для Путіна боротьба із Заходом має ціннісний характер.
  • 3-тє завдання — підготуватися до агресії проти інших країн. Кремль вважає своїм пріоритетом Молдову, країни Балтії, а також усі держави, які раніше були західними регіонами СРСР. Як привід обрано порушення прав російськомовних. РФ відправляє в держави, які її цікавлять, дипломатів-шпигунів, щоб потім створювати там бізнеси та інше. Кремль готує підривну інфраструктуру.
  • 4-те завдання Росії — роздмухати конфлікти на Близькому Сході, в Африці, а також на Балканах. Так, у РФ уже формують “експедиційний корпус”, який складається із залишків ПВК “Вагнер”, а також агентів ФСБ та інших спецслужб. Москва вже має підхід, коли дії її найманців координуються з агентурою в місцевій владі. Росіяни прагнуть скористатися послабленням позицій Заходу в Африці.

Плани Путіна на війну проти України

Цілі Путіна щодо України не змінилися, вважає Олександр Литвиненко.

Так, РФ хоче отримати стільки території, скільки можливо. Для росіян тут ідеться про повернення “споконвічно російських” земель.

Війна увійшла в стадію війни на виснаження. Дедалі більше свідчень, що кремль готовий вести війну стільки, скільки треба“, — написав голова Служби зовнішньої розвідки України.

Він також зазначив, що Москва вважає, що у неї є достатньо ресурсів, щоб продовжувати бойові дії в Україні ще довго. Водночас, Кремль упевнений, що внутрішні ресурси України нібито вже наближаються до кінця.

У статті йдеться, що Росія вважає, що ключ до перемоги — це внутрішня дестабілізація в Україні. Для цього також виділено 3 завдання. Серед них:

  • Тиск по всій лінії фронту із захопленням окремих, політично і важливих для інформаційного простору об’єктів.
  • Знищення критичної інфраструктури зниження якості життя українців.
  • Підрив суспільної єдності через підживлення амбіцій і провокування військових (“тільки вони можуть навести порядок”), опозиційних політичних сил (“тільки вони гідні керувати Україною”).

Кремль хоче довести до критичної точки невдоволення суспільства владою і життям, щоб було більше незадоволених людей, які будуть активно висловлювати своє невдоволення.

«Росіянам байдуже хто прийде до влади після чинного керівництва. Вони переконані, що хто б це не був, він не зможе опанувати ситуацію, а Україна порине у хаос. Зрештою Захід не лише призупинить допомогу, але й вийде до Росії з пропозиціями про термінові переговори та призупинення війни», – каже Литвиненко.

«Обізнаний – це озброєний. Україна б’ється за свою свободу і свободу всіх націй світу. Вільні люди переможуть…», – завершив свій аналіз голова Служби зовнішньої розвідки України.

Схожі публікації

Залишити коментар