“Український технологічний сектор є важливим активом», — гендиректор Google і Alphabet Сундар Пічаї

від Стожари

Google у рамках програми “Фонд підтримки Google для стартапів в Україні” повідомив, що за підсумками 2022 року українські стартапи отримали понад $6 млрд доходу — на $542 млн більше, ніж у 2021 році.

З 2020 року вартість цих стартапів зросла втричі. Ці технологічні компанії є ключовими для закладання основи післявоєнного економічного поновлення України. “Український технологічний сектор є важливим активом”, — зазначив генеральний директор Google і Alphabet Сундар Пічаї.

З березня 2022 року Google for Startups профінансував та надав підтримку 58 стартапам. Ці проєкти не лише вижили під час війни, а й досягли зростання. За останній рік реципієнти Ukraine Support Fund залучили $10,2 млн, збільшили доходи в середньому на 106%, працевлаштували понад 800 технічних працівників (з них 46% жінок) і найняли 216 осіб.

Водночас понад 90% українських стартапів кажуть, що їм потрібна фінансова підтримка для продовження діяльності та розширення — і на кону стоїть не просто успіх стартапу.

Нагадаємо, 12 українських стартапів представили нові продукти і технології на всесвітній виставці Consumer Electronics Show (CES) у Лас-Вегасі.

Схожі публікації

Залишити коментар