Український уряд затвердив Антикорупційну програму на 2023-2025 роки

від Стожари

Важливим сигналом для Євроспільноти є дієві заходи і боротьба українських інституцій з корупцією в межах Державної антикорупційної програми. Такі заходи демонструють готовність України втілювати необхідні суспільству реформи і здійснювати першочергові кроки для прискорення набуття нашою державою членства у ЄС.

На позачерговому засіданні, яке відбулося під час Конгресу місцевих та регіональних влад у Львові, 04.03.2023 Кабінет Міністрів України затвердив Державну антикорупційну програму на 2023-2025 роки. Ухвалена антикорупційна програма, містить заходи, спрямовані на підвищення ефективності системи запобігання корупції в різних сферах суспільного життя, а також на забезпечення відповідальності за корупцію.

“Програма містить заходи, спрямовані на підвищення ефективності системи запобігання корупції в різних сферах суспільного життя, формування негативного ставлення до корупції в суспільстві та забезпечення невідворотної відповідальності за корупцію”, — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Антикорупційна програма також передбачає заходи у сфері судочинства, державного регулювання економіки, митної справи та оподаткування, державного та приватного сектору економіки, будівництва, земельних відносин та інфраструктури, сектору оборони, охорони здоров’я, освіти й науки та соціального захисту. Документ регламентує усунення можливих корупціогенних факторів, вдосконалення формування та реалізації державної антикорупційної політики.

Крім того, прийнята Антикорупційна програма врегульовує координацію та моніторинг оцінки ефективності реалізації Антикорупційної стратегії України (2021-2025) та державної програми з її виконання.

Президент України Володимир Зеленський говорячи про програму зазначив, що “це системні кроки, які дадуть державі більше прозорості, а суспільству – більше можливостей для взаємодії з державою“.

Українське суспільство протягом війни стало набагато нетерпимішим до корупції, і відповідальним політикам та владним інституціям доведеться це враховувати.

Схожі публікації

Залишити коментар