Посольство України в Бразилії вшанує 130-ту річницю початку української імміграції до Бразилії

від Комарі Альберт

Посол України в Бразилії Ростислав Троненко та його дружина Фабіана Троненко відвідали кампус Державного університету Марінга у штаті Парана, де їх прийняли в офісі ректорату та розглянули питання аерокосмічної галузі, технологій охорони здоров’я та агробізнесу.

Про це повідомило посольство України у Бразилії.

Сторони зазначили, що в 2021 році відзначається 130-та річниця початку української імміграції до Бразилії, і в штаті Парана проживає більше 400 000 нащадків українців – це 80% від загальної кількості бразильців українського походження.

Читайте також: Як живе українська громада в Бразилії та про що мріють бразильські українці

Подружжя прийняв ректор Жуліо Сезар Дамасцено та проректор Рікардо Діас Сільва, які презентували матеріали університету, наголосивши на пріоритетних питаннях у галузях знань та підтвердили свою прихильність до інтернаціоналізації.

«Пандемія показала, що ми повинні об’єднати зусилля. Ми завжди бачимо сфери, в яких ми можемо мати синергію в довгострокових проектах», – сказав пан Ростислав. “Наша ідея – насправді ще більше наблизити Україну до Парани, і моя робота полягає в приділенні уваги громадам з глибинки штату”, – наголосила пані Фабіана.

Присутня на засіданні пані Елізабет Мітіко Кобаясі, керівник Регіональної університетської лікарні Марінга, розповіла про використання R1T1, робота, який вважається однією з основних ініціатив штучного інтелекту для сприяння добробуту та соціальному розвитку в Латинській Америці. “Ми раді, що такі проекти привносять технології в університет. Ми можемо створити партнерські відносини між Україною та UEM”, – зазначила пані Фабіана.

Посол України та його дружина повинні повернутися до Марінги, шт.Парана, у другому семестрі для церемонії встановлення пам’ятного каменю на честь 130-ї річниці початку української імміграції до Бразилії та 30 років відновлення Незалежності України, яке відбудеться  24 серпня.

Читайте також: Як в Україні та Бразилії святкуватимуть 130 річницю з прибуття перших українських іммігрантів до Бразилії

За даними муніципалітету Марінга, українська громада міста налічує близько 200 сімей. У муніципалітеті мають бути побудувані культурний центр та сквер для збереження культури цієї європейської нації.

Схожі публікації

Залишити коментар