Музей Революції Гідності став на крок ближче до будівництва

від Комарі Альберт

Міністерство культури України разом з німецьким архітектурним бюро Kleihues + Kleihues підписали документи про передачу авторських прав на використання проєкту Музею Революції Гідності.

Про це наголосив міністр культури Олександр Ткаченко.

“Відбулося підписання передачі нам майнових авторських прав на авторський проєкт із колегами з Німеччини, архітектурним бюро Kleihues + Kleihues. Фактично, безкоштовна передача проєкту дозволить розпочати проектно-будівельні роботи. Відповідно до концепту музею, він поєднає в собі комеморативний і просвітницький простір.

На жаль, цей крок значно затягнувся, проте прагнемо надолужити втрачений час. Революція Гідності – сучасна історія України. Державотворча подія, яка визначила наше спільне теперішнє і майбутнє. 

Наступний крок з дорожньої карти реалізації: підготовка проєктно-кошторисної документації та тендер на визначення генерального проєктувальника”.

Довідково. За задумом архітекторів, будівля Музею на вершині пагорба символізуватиме вирішальний момент штурму цієї висоти 20 лютого та розвиватиме цей лейтмотив у концепції споруди, сходження на вершину якої буде можливе зовнішнім пандусом довкола стін – як продовження меморіального шляху алеї.

У будівлі Музею передбачені такі основні складові: місце національних комеморативних заходів, постійна експозиція, простір для тимчасових виставок, дитячий музей, фондосховище та кіноконцертна зала-лекторій, дослідницький центр, медіатека, Дім свободи.

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики опублікувало перелік проєктів з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини, зокрема замків, інших фортифікаційних, оборонних, палацово-паркових комплексів, які реалізують цьогоріч в межах програми “Велика реставрація”.

Схожі публікації

Залишити коментар