Київські студенти розкажуть про екоактивістику в українських реаліях

У п’ятницю, 30 квітня студенти Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка розпочинають серію освітніх лекцій та інтерв’ю з екоактивістами України.

Про це розповідає ШоТам з посиланням на пресслужбу Інституту.

Зазначається, що о 18:00 на сторінці Інстаграм @green.izh у прямому ефірі відбудеться перше із низки запланованих інтерв’ю, а саме з блогеркою Анною Гришко на тему «Екоактивістка в українських реаліях. Як це?».

Захід організовано до 10-річчя студентського еколого-благодійного проєкту Зелений Інститут журналістики, а у рамках святкування річниці заплановано 4 цікаві зустрічі з екоблогерами та співзасновниками руху Zero Waste в Україні, а саме:

  • 4 травня Анастасія Мартиненко – екоконсультант NGO Zero Waste Society виступить з лекцією: «Екотренди. Що зміниться до 2025 року?»;
  • 7 травня авторка ютуб-каналу про екологічну аналітику Ольга Матюшенко навчить найпростіших екозвичок;
  • 10 травня на зустрічі з Олесею Вершигорою – директоркою напрямку Sustainable consulting в компанії Ozero (перша в Україні zero waste компанія) – будуть розвіяні екологічні міфи.
  • 12 травня Анна Скибан – авторка проекту «Купуй свідомо» – у своєму інтерв’ю розкаже, як кожен з нас може зробити світ краще.

На честь ювілею свого проєкту студенти підготували не лише просвітницьку програму, а й екоакцію, конкурси та гру екобінго. Серед усіх учасників активностей буде визначено трьох переможців, які отримують призи від спонсорів.

Варто зазначити, Зелений Інститут журналістики – це волонтерський екологічно – благодійний рух  студентів Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, заснований у 2011.

Метою просвітницьких та благодійних ініціатив студентів є популяризація екосвідомості серед студентів, викладачів та пересічних громадян.  За ці 10 років студентами було успішно проведено близько 20 просвітницьких екозаходів, організовано більше 20 акцій зі збору вторсировини для передачі на переробку (макулатури, батарейок), а зібрані кошти передано на благодійність до низки соціальних закладів на Київщині.

Раніше ми також розповідали про рятівну розробку волонтера-винахідника – як будь-де, зокрема на фронті, можна вирішити проблему забезпечення людей питною водою.

Схожі публікації

Залишити коментар