На прифронтовій території освятили храм, внесений до Книги рекордів України

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній освятив кафедральний храм святителя Петра (Могили) у Маріуполі. Це перша в Україні та світі святиня таких розмірів, розписана “петриківкою”. Храм офіційно внесений до Книги рекордів України.

Про це йдеться на сторінці митрополита в Facebook.

“Громада цього храму впродовж багатьох років допомагає знедоленим людям, які інколи не мають можливості придбати шматок хліба. Тому всі, хто приходить сюди, мають можливість отримати найнеобхідніше завдяки старанням настоятеля, кліру та вірних. Сьогодні ми спільно звернулись до Бога із молитвами у цей непростий час випробувань, адже зовсім близько від Маріуполя продовжує тривати неоголошена російсько-українська війна”, – зазначив Епіфаній.

Варто зазначити, що подібними розписами люди розмальовують також і захисні об’єкти у Маріуполі.

Розписала храм Святителя Петра Могили львівська майстриня петриківського розпису Ольга Черьомушкіна, яка розпочала свою роботу з середини червня 2020 року.

Храм Святителя Петра Могили розфарбуюють за декілька тисяч доларів

Будівлю храму Святителя Петра Могили та собору Успіння Пресвятої Богородиці у Маріуполі розпишуть в стилі "Петриківка". Вартість розпису лише однієї фасадної стіни – понад 3 тисячі доларів. Сьогодні на ній з’явились перші візерунки👇Підписуйтесь на нас в telegram – https://t.me/tv7mrpl#ТВ7 #ТV7 #Новини #Україна #Маріуполь

Geplaatst door Телеканал ТV7 Маріуполь op Maandag 15 juni 2020
https://www.facebook.com/watch/?v=2944840742260995

Символічно, що нині біля храму також освятили величний скульптурний образ Архангела Божого Михаїла. Як справедливо зауважив митрополит, “Архангел зображений не войовничим, не з піднятим догори мечем, а з опущеним донизу – як справжній Ангел миру і охоронець. Архістратиг Михаїл перебуває на чолі Небесного Воїнства та охороняє кожну людину, що прагне добра”. Тож українці, освячуючи такий образ в прифронтовій території, засвідчують, що дійсно прагнуть справедливого миру, не ми прийшли зі зброєю на чужу територію.

“Віримо, що з Божою допомогою ми подолаємо всі перешкоди і разом радітимемо нашим майбутнім успіхам та здобуткам, як цьому чудовому храмові, на якому розцвіли квіти надії. Складаємо вдячність усім, хто охороняє нашу територіальну цілісність, наше право розбудовувати демократичну, європейську, сильну і потужну Україну, а в ній – помісну Українську Православну Церкву, духовну опору народу і держави. І нам ніхто не може завадити робити це, бо з нами правда, яка силою Божою завжди перемагає”, – зазначає предстоятель.

Як повідомлялося, українська діаспора Канади та Італії допомагає реконструювати старовинний храм у Львові.

Схожі публікації

Залишити коментар