У МЗС України повідомили, скільки коштів передбачено у 2020 році на підтримку зв’язків з українцями за кордоном

від Стожари

На підтримку зв’язків з українцями, які проживають за кордоном по всьому світу, на цей рік передбачено проведення приблизно 150 заходів. Загалом витратять 67 346 доларів.

Про це повідомила пресслужба МЗС у відповідь на запит УНН.

Так, уряд України затвердив Державну програму співпраці з закордонними українцями на період до 2020 року. Дані кошти нададуть громадським організаціям на реалізацію проєктів у різних країнах.

Зазначається, що гроші витратять на періодичні видання, теле- та радіопрограми, інтернет-ресурси, які розвивають за кордоном українську тематику.

Також кошти спрямують на впорядкування за кордоном місць поховань (місць пам’яті) видатних українців. До того ж займатимуться виготовленням та встановленням меморіальних дошок, присвячених славетним діячам української історії, науки і культури тощо.

А ще в пріоритетах організація дитячих таборів, завдяки яким діти ознайомляться із національними традиціями, українською мовою, літературою та історією України.

Навчальні заклади з вивченням української мови та осередки культури забезпечать друкованою, фото-, авдіо- та відеопродукцією й предметами національної символіки.

Важливо додати, що в 2020 році частина грошей піде на видання творів та збірок для громад закордонних українців. Також видаватимуть книжки української діаспори, а ще фінансуватимуть здійснення перекладу творів української літератури іноземними мовами.

Разом з тим зазначається, що серед завдань програми – популяризація української мови, історії та традицій нашого народу.

Нагадаємо, через закриття у Росії українського культцентру “Сірий Клин” молодь діаспори звернулася з відкритим листом до голови Управління Верховного комісара ООН з прав людини, Мишель Бачелет та президента Парламентської асамблеї Ради Європи, Ріка Дамса, у якому закликає світову спільноту звернути увагу на порушення Російською Федерацію міжнародного законодавства та норм які стосуються прав людини та національних меншин та посилити тиск на російську владу з метою припинити переслідування українців живущих в Росії.

Схожі публікації

Залишити коментар