Хаб-платформа гейміфікації: Музей української діаспори долучився до проєкту присвяченому Сікорському

Музей української діаспори став одним з низки учасників проєкту «Museum Sikor Sky», в рамках якого буде створенно віртуальний музей-хаб, присвячений видатному авіаконструктору українського походження Ігорю Сікорському.

Про це повідомляється на сторінці музею в Facebook.

«Музей української діаспори та його директор Оксана Підсуха і співкуратор виставки «Наш Сікорський» Ганна Лексіна стали учасниками надзвичайно важливого і цікавого проєкту – «Museum Sikor Sky»! Протягом наступних чотирьох місяців команда однодумців буде працювати над створенням віртуального музею-хабу, присвяченого всесвітньо відомому киянину, «батьку гелікоптера» Ігорю Сікорському», – йдеться у дописі.

Нещодавно вже відбулася робоча зустріч команди проекту «Museum Sikor Sky», яку приймав Музей української діаспори.

Варто зазначити, «Museum Sikor Sky» – це віртуальний музей-хаб, платформа гейміфікації історико-культурного і науково-технічного контенту. Цей проект почала реалізовувати у 2020 році ГО «Креативна Україна» за кошти «Українського культурного фонду».

«Організація в Україні відкритої музейної веб-платформи на базі оцифрованого київського Будинку Сікорських – пам’ятки історії національного значення та місця народження генія світової авіації – започатковує унікальну програму віртуального об’єднання авіакосмічних музеїв світу», – йдеться в дописі на сторінці проекту «Museum Sikor Sky».

Так у Києві на вулиці Ярославів Вал, 15-б в «Museum Sikor Sky» відвідувачі зможуть побачити піонерів авіації та їх винаходи, потрапити у кабіну «Іллі Муромця», пройти київськими та заокеанськими шляхами Ігоря Сікорського, відкрити за дверима цифрового світу інші музейні простори, що приєднаються до проєкту, та самостійно змоделювати авіаконструкції та навчитися повітряному бою і пілотуванню у космосі.

Як повідомлялося, український бізнесмен Валерій Галан розповів про свій унікальний інтерактивний і мультимедійний історичний музей. Він стверджує – інвестувати в духовний розвиток нації вигідно.

Схожі публікації

Залишити коментар