Нюрнберг – ICH BIN UKRAINE

від Стожари

26 лютого у німецькому Нюрнбергу відбулась акція в підтримку України. На акцію в знак солідарності з українським народом вийшли німці, грузини, сирійці та навіть росіяни. Учасники прийшли на мітинг з дітьми.

“Я Є УКРАЇНА” – так сказав один німецький спікер на мітингу, уродженець цієї країни.

Ich bin Ukraine!”Ідею, вкладену в цю коротку фразу, висловили й інші спікери по-своєму: сирійці, грузини, росіяни, зокрема українці, що зараз живуть у Нюрнберзі, але всім серцем вони з Україною.

Мітинг тривав дві години. Говорили щиро, люто, болісно. Люди вимагали припинення вогню. Сирійці і ціла делегація грузинів розповіли про свій гіркий досвід війни. Висловили величезне співчуття українцям та запевнили у підтримці.

На мітингу були озвучені адреси, де допомагають біженцям і куди можна направити допомогу.

Головна вимога – припинити війну і це найважливіше, щоб врятувати людей.

“Не можу згадати такого масового мітингу за всі роки, що я тут прожив…. Мені пощастило сидіти близько до трибуни, з якої виступали спікери. Поблизу, ще до початку мітингу, дві дівчини у вінках почали шити жовто-блакитне полотно… Це був якийсь прекрасний символ. Кожен може трактувати по своєму. Ось так… Блакитне – мирне небо над Україною. Жовте – це золото пшениці з її чорнозему. Або поле соняшників, теж рідний краєвид для мене з дитинства. Мені сьогодні так само страшно, як і моїм родичам в Києві. Я фізично далеко від поля бою, але моє вже нестримне серце там. НІ ВІЙНІ!!!!”, – розповів учасник акції.

Схожі публікації

Залишити коментар