В Австралії діаспора засудила місцевого посадовця за підтримку російських псевдовиборів

від Стожари

Союз українських організацій Австралії (СУОА) засудив австралійського посадовця Едріана Макрея з міста Порт-Гедленд за підтримку російських псевдовиборів і закликав місцеву раду накласти на нього санкції.

Про це повідомив Світовий конгрес українців (СКУ).

«Едріан Макрей продемонстрував разючу нерозсудливість, підтримавши нещодавні фіктивні вибори Путіна. Це цілковитий фарс – балотуватися до місцевих рад в Австралії, а потім підтримувати нібито «прозорі» «виборчі» процеси та вітати диктатора Путіна з «цілковитою» перемогою», – заявив Стефан Романів, співголова СУОА та віцепрезидент СКУ. 

У СУОА зауважили, що в Росії не існує демократії: опозиціонерів вбивають, увʼязнюють, висилають; свободи медіа немає; вибори сфальсифіковані, зманіпульовані, а також до населення застосовують практики залякування.

«У нас в Австралії – демократія: вільні та справедливі вибори на місцевому, регіональному та федеральному рівнях щороку. Радник Макрей безпосередньо користається цим, але здається, не розуміє, що в Росії такого не існує», – сказав Стефан Романів. 

«Погляди Макрея не відповідають поглядам громади, представником якої він негідний бути. СУОА закликає посадовця подати у відставку, а владу Порт-Гедленда накласти санкції на чоловіка», – наголосили в організації.

Схожі публікації

Залишити коментар