Нова серія документального проєкту “Спалах” розповість про танцювальну культуру в Україні

Відбулася прем’єра нової серії документального серіалу “Спалах” про українську танцювальну культуру в Україні, який було створено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 

Про це повідомляє ШоТам з посиланням на авторів серіалу.

“Автори серіалу зазначають, що українці не звикли помічати наших творців або їхні роботи, поки їх не визнає світова індустрія.Але популярність за кордоном не є знаком якості або культурної значущості. Тому документальний серіал з 10 епізодів має на меті створити єдину історію про самодостатньою і стильну українську культуру”, – йдеться в публікації.

У серії розповідається про хореографію від вуличних танців і шоу-програм у нічних клубах до телевізійних проєктів, що об’єднали всю країну, видовищних кліпів і стадіонних шоу зірок.

Спікерами стали відомі танцюристи та хореографи: Влад Яма, Катерина Кухар, Раду Поклітару, Мирослав Вантух, Анатолій Сачівко, Олександр Бобик, Дмитро Монатик, Андрій Стулез, Марина Кущова, Денис Стульніков, Олена Коляденко й продюсер Володимир Завадюк.

Варто зазначити, «Спалах» – це документальний серіал про нову українську культуру та її сучасних героїв і героїнь. Кожна серія розкриває важливу тему: від феномену української поп-музики і кліпмейкінгу до кіно, комедії, стрит-арту та локальних брендів одягу. Для серіалу було знято понад 100 інтерв’ю.

Як повідомлялося, у листопаді в Україні презентували перші частини документального серіалу “Спалах” про нову українську культуру та її сучасних героїв і героїнь.

Схожі публікації

Залишити коментар