Вийшов документальний фільм проєкту «Культура vs війна» про Ахтема Сеітаблаєва

Відбулася прем’єра документального фільму «Культура vs війна. Ахтем Сеітаблаєв».

Ахтем Сеітаблаєв – невтомний амбасадор кримськотатарської культури – став до лав тероборони Києва наступного дня після початку повномасштабної війни, а ще за кілька днів – опинився в окопі у лісі під Гостомелем…   Він — український актор, продюсер, режисера кінокартин «Кіборги», «Захар Беркут», «Мирний-21», володар десятків нагород за професійну й громадську діяльність.

Тепер у нього є позивний – «Саід» – абревіатура початкових літер прізвища та імені з «і друзі» і нагрудний знак «Золотий Хрест» від Головнокомандуючого Збройних Сил України.

Пан Сеітаблаєв походить з родини депортованих кримських татар. Сеітаблаєв пише сценарії, керує творчими курсами та навчальними програмами, очолює «Кримський дім», є лауреатом премії імені Василя Стуса. Він харизматично виглядає у кадрі та на сцені, а його улюблена партнерка – легенда українського кіно Ада Роговцева.

Ахтем завзято присвячує себе обов’язкам військовослужбовця та мотиваційній підтримці українських воїнів. Іноді здається, що Ахтем не вміє казати слово «ні». На численні звернення військових здійснити кінопокази його фільмів «Хайтарма», «Чужа молитва», «Кіборги», «Захар Беркут», «Мирний-21» у військових частинах та поспілкуватися з воїнами — завжди відповідає «Так!».

Варто зазначити, проєкт «Культура vs війна» розповідає світові про цінності української культури через історії митців, які залишили своє звичне життя та стали на захист України. Ключова складова проєкту – цикл документальних фільмів.

У межах проєкту створять шість фільмів-новел та один повнометражний. Це будуть документальні історії кінооператора Сергія Михальчука, гурту «Антитіла», режисера Ахтема Сеітаблаєва, подружжя фотографів Влади і Костянтина Ліберових, кобзаря Тараса Компаніченка та письменника Сергія Жадана.

Схожі публікації

Залишити коментар