У Всесвітній день дитини у Тбілісі відбувся показ документального фільму «Сковані страхом», що розповідає про трагедії війни очима дітей

від Стожари

20 листопада у Всесвітній день дитини у м.Тбілісі в кінотеатрі «Амірані» відбувся показ українського документального фільму «Сковані страхом», сюжет якого нікого не залишив байдужим.

Про це повідомляє грузинська телекомпанія “Руставі 2” та ділиться відео з презентації.

Фільм розповідає про трагедії війни очима дітей – те, що бачили діти в Харкові, Ізюмі, Бахмуті, Бучі чи Ірпені. Кінострічка демонструє глядачеві війну очима дітей, що розкриває всю криваву призму збройної агресії рф проти України. Кінострічка «Сковані страхом» надає можливість кожному зазирнути в жорстоку реальність українських дітей, які щодня стикаються з російською агресією в Україні, що крається війною. Автори розкривають їхній біль, горе, страждання та боротьбу за виживання, оповідаючи світові про те, як російські окупанти знищують українські землі та безтурботне життя. Разом з тим, драматичні події в стрічці показують віру молодих українців у свою перемогу.

Показ фільму в кінотеатрі «Амірані» організовано Посольством України.

Тимчасовий повірений України в Грузії Олександр Шульга на відкритті показу зазначив, що «діти є найбільшими жертвами війни. Наразі три мільйони наших дітей страждають від війни в Україні. За даними порталу «Діти війни» 19 546 дітей — депортовані або насильно переміщені росією. Вдалося повернути поки що тільки 387 маленьких українців. Згідно з даними ООН, щодня в Україні гине двоє дітей, а четверо отримують поранення, в тому числі від мін, залишених рашистами. Жодна дитина не має прокидатися вночі від сирен та вибухів. Не має втрачати близьких, домівку, дитинство, життя. Тож саме заради дітей ми повинні боротися щодня. Заради них ми повинні створити інше майбутнє. Майбутнє, у якому немає місця російським нелюдам на українській землі».

Прем’єра фільму українського документального фільму «Сковані страхом» вже відбулась в Брюсселі, Сербії.

Схожі публікації

Залишити коментар