До Міжнародного дня захисту дітей у Брюсселі покажуть фільм “Загартовані страхом. “Війна очима дітей”

від Стожари

У Міжнародний день захисту дітей 1 червня 2023 року, у Брюсселі відбудеться показ документального фільму “Загартовані страхом. “Війна очима дітей” (“Forged by Fear. War through the Eyes of Children”).

Це документальна стрічка, яка показує життя крізь криваву призму триваючого російського вторгнення в Україну. Це фільм про всі види втрат, коли українські діти втрачають домівки, близьких, звичне життя, а головне – власне життя.

Фільм запропонує глядачам зазирнути в реальність, з якою щодня стикаються українські діти у своїй зруйнованій війною країні.

Основна мета картини – показати їхній біль, горе, страждання та боротьбу за виживання, таким чином довівши всьому світові, як російські окупанти знищують їхні землі та життя. Однак, поряд з драматичними подіями, фільм розповідає про безмежну віру молоді, найневинніших українців, у свої сили, Збройні сили своєї країни та їхню остаточну Перемогу.

Коли та де? Показ фільму відбудеться у четвер, 1 червня 2023 року о 13.30. Прес-клуб Брюссель Європа. Rue Froissart 95, 1040 Brussels, Belgium

Програма: 13:30 – вступне слово Наталії Аношиної, Тимчасового повіреного у справах України в Королівстві Бельгія 13:35 – вступне слово режисера фільму (онлайн) Дениса Воробйова 13:40 – показ фільму

Хто творці фільму? Режисер фільму – Денис ВОРОБЙОВ

Автор ідеї / продюсер – Антон ТКАЧЕНКО

Відеооператори – Антон Цюпко, Денис Воробйов

Журналістка – Юлія ГУЦАБЕС

Координатор – Ганна СЕНЧКОВСЬКА

Психолог-консультант – Олена ДЕГТЯРЬОВА

Деталі: Респонденти – діти віком від 4 до 16 років з Харкова, Ізюма, Бахмута, Сєвєродонецька (Луганська область), Костянтинівки (Донецька область), Бучі, Києва, Лиману, Ірпеня та Лисичанська – розповідають про свої щоденні труднощі та страхи. Фільм знімався в Лисичанську, Бахмуті, Дніпрі, Ірпені, Києві, Ізюмі, Пісках, Бучі та Лимані, його тривалість – близько однієї години.

Схожі публікації

Залишити коментар