Представники міністерств оборони країн НАТО висловили стурбованість зростанням російської військової активності

від Стожари

Представники міністерств оборони США, Канади, Литви, Польщі та Великої Британії під час віртуальної зустрічі обговорили ситуацію навколо України.

“Лідери підтвердили свою непохитну підтримку суверенітету, територіальної цілісності і євроатлантичних устремлінь України, а також висловили стурбованість зростанням російської військової активності в регіоні”, – йдеться в повідомленні розміщеному на сайті Пентагону.

У повідомленні наголошується, що “дестабілізаційні дії Росії підривають деескалацію напруженості, досягнуту завдяки угоді за посередництва ОБСЄ від 27 липня 2020 року”.

Учасники зустрічі “підтвердили свою прихильність забезпеченню підготовки та підтримки збройних сил України для нарощування її потенціалу, спрямованого на збереження територіальної цілісності країни і подальшого прогресу в напрямі оперативної сумісності з НАТО”, зазначив Пентагон.

Зазначається, що з боку США у зустрічі взяла участь виконувач обов’язків заступника міністра оборони з політичних питань Аманда Дорі.

Разом з тим, пресслужба української делегації в Тристоронній контактній групі повідомляє, що РФ відмовилась підписувати спільну заяву під час екстреного засідання ТКГ.

“…відбулась екстрена позачергова зустріч Тристоронньої контактної групи, яка була проведена за ініціативою України. Єдиним робочим питанням стало повернення до суворого дотримання домовленостей про припинення вогню, досягнутих 22 липня 2020 року… Спільної заяви по факту, яку запропонував координатор Підгрупи з безпеки Глава СММ ОБСЄ Посол пан Х.Чевік, та на користь прийняття якої висловилася українська сторона, не прийняли. Російська сторона зажадала внести додаткові корективи у текст підсумкової заяви, які, на нашу думку, мали задум показати її у більш вигідному для неї світлі. Наша позиція: ми ще раз підтверджуємо, що у повному обсязі дотримуємося режиму припинення вогню та продовжуємо змістовні консультації з метою реального зниження рівня насильства на лінії розмежування…”.

Наступне чергове загальне засідання ТКГ планують провести 14 квітня.

Як ми повідомляли, останнім часом в Балтійських країнах спостерігаються спроби ідеологів Кремля «вкинути» в інформаційний простір країн цинічні фейки та наративи щодо України.

Схожі публікації