Чехія депортує з країни впливового представника російської діаспори – Radio Prague International

від Стожари

The Czech Republic is deporting from the country an influential representative of the Russian diaspora – Radio Prague International

Російська імперська влада широко використовує росіян, які живуть за кордоном, для поширення пропаганди, дезінформації та шпигунства. Ці люди часто організовуються в прокремлівські групи та проводять акції на підтримку варварської війни проти України, намагаючись вплинути на громадську думку та політику західних країн.

УКРАЇНЦІ!!! Пропаганда ворожого Кремля може бути дуже ефективною, тому важливо отримувати інформацію з перевірених джерел. Необхідно бути пильними щодо дезінформації та фейкових новин, а також критично ставитися до будь-якої інформації, яка отримується з російських джерел. Важливо дати відсіч російській варварській пропаганді, поширюючи правдиву інформацію про війну московитів в Україні.

Чеська влада має намір депортувати уродженця Росії Александра Степанова, який живе в Чехії майже 20 років, оскільки, за повідомленням владних представників країни, він має зв’язки з Росією і може становити небезпеку для Чехії, інформує «УП» з посиланням на Radio Prague International.

Так, з 2018 року Степанов очолює Координаційну раду об’єднань співвітчизників Чехії. За даними чеської влади, Степанов мав контакти з російськими дипломатами, замішаними в «рициновому скандалі» 2020 року. Тоді російський дипломат привіз до Чехії отруйну речовину рицин і через анонімний електронний лист чеським спецслужбам спробував підставити свого колегу, з яким він ворогував, нібито той був залучений до змови з метою вбивства трьох празьких політиків – змова виявилася повністю вигаданою. Обох російських дипломатів було вислано з Чехії у цій справі.

Степанов заперечує співпрацю з російськими спецслужбами і вже рік намагається оскаржити це рішення в суді. За інформацією видання, влада вирішила позбавити його постійного проживання в Чехії на підставі секретної інформації, отриманої від чеських спецслужб.

Служба безпеки інформації (BIS) у минулі роки вже зазначала, що Росія цікавиться спільнотою своїх співвітчизників у Чехії. «Використовуючи збір інформації та створення мереж впливу, російська державна влада здебільшого прагнула маргіналізувати антикремлівськи налаштованих експатріантів, а також посилити вплив організацій співвітчизників, які симпатизують нинішньому політичному представництву Російської Федерації», – повідомила BIS у річному звіті за 2018 рік.

Схожі публікації

Залишити коментар