В Україні створено національний природний парк “Королівські Бескиди”

З метою збереження, відтворення, ефективного використання природних комплексів Українських Карпат, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність, у Львівській області створюється національний природний парк “Королівські Бескиди”.

Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний указ № 526/2020. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

До території нацпарку мають включити майже 9 тис. га комунальних земель, що перебувають у підпорядкуванні “Старосамбірського дочірнього лісогосподарського підприємства “Галсільліс”: 8691 гектар, що вилучається та надається національному природному парку в постійне користування, та 306 гектарів у межах Дністрянського лісництва, що включаються до його території без вилучення у землекористувача.

Кабінет Міністрів України має забезпечити затвердження у шестимісячний строк Положення про національний природний парк “Королівські Бескиди».

Крім того, уряд має передбачити у проєкті закону про державний бюджет України на 2021-й і наступні роки кошти, необхідні для функціонування нового нацпарку.

Як повідомлялося, львів’яни розробили додаток для планування безпечних подорожей.

Схожі публікації

Залишити коментар