За допомогою робота Da Vinci у Львові прооперували однорічну дитину

від Стожари

У львівській дитячій лікарні св. Миколая вперше в Східній Європі прооперували однорічну дитину за допомогою робота “Da Vinci”. У хлопчика була вроджена вада сечовидільної системи, яку вдалося усунути всього через кілька проколів.

Оскільки пацієнт ще дуже маленький (хлопчику Ярославу з Вінниччини лише рік і 4 місяці), тож аби він легше переніс хірургічне втручання і швидше відновився, лікарі вирішили оперувати його за допомогою робота Da Vinci. Ця сучасна роботизована система дає змогу проводити операції малоінвазивно – без великого розрізу, що є менш травматично та з мінімальною крововтратою.


У маленького пацієнта з Вінниччини уже все позаду – одужує і набирається сил
. Фото з архіву лікарні.

“Хірург сидів за спеціальним пультом і керував “руками” робота, які оперували дитинку всього лише через кілька проколів. Зображення завдяки відеокамері транслювалося перед лікарями на великому екрані. Надточна ювелірна робота”, – кажуть у лікарні. Хлопчик добре переніс операцію. Останні аналізи показують: нирка вже працює значно краще.

Львівські хірурги оперують з допомогою робота “Da Vinci” уже понад два роки. За цей час провели близько 50 хірургічних втручань. Оперують і дітей, і дорослих. Період відновлення пацієнтів після таких операцій коротший у кілька разів, аніж після звичайних хірургічних втручань.

Схожі публікації

Залишити коментар