Українські захисники проходитимуть лікування в Ізраїлі

від Стожари

25 вересня 2022 року до Держави Ізраїль на лікування і протезування прибула група військовослужбовців Збройних Сил України, які зазнали поранень внаслідок російської збройної агресії проти України.

Про це повідомляє Посольство України в Державі Ізраїль на своїй сторінці в Фейсбук.

Як повідомляється, у провідних шпиталях Ізраїлю курс лікування пройдуть 20 пацієнтів зі складними пораненнями.

Лікування поранених включає протезування та реабілітацію. За даними посольства, перші українські військовослужбовці вже прибули до Ізраїлю на лікування.

Як повідомив посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський, транспортування поранених організували посольство, ізраїльський центр Mashav та Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України.

Посольство України висловило вдячність Уряду Держави Ізраїль, зокрема Міністерству охорони здоров’я і Міністерству закордонних справ за організацію процесу безоплатного лікування українських воїнів.

Нагадаємо, в ізраїльському місті Хайфа з березня 2022 року діє волонтерський центр допомоги біженцям з України. За цей час центр надав сприяння понад 1 000 українських сімей.

Україна отримала від Національної служби екстреної медичної допомоги Ізраїля чотири броньовані карети швидкої допомоги. Їх використовують для евакуації поранених із найбільш небезпечних зон.

Схожі публікації