Ні Литва, ні інші держави не зобов’язані рятувати росіян від мобілізації, – прем’єрка Литви

від Стожари

Литва та інші країни не зобов’язані рятувати громадян Росії від мобілізації, і було б недоцільно приймати з гуманітарних міркувань росіян, які нещодавно підтримували війну

Про це заявила литовська прем’єр-міністр Інгріда Шимоніте.

“Війна розпочалася у 2014 році, а це вторгнення розпочалося 24 лютого. Люди мали достатньо часу, щоб вирішити, яку позицію вони займають у цій війні.

Я б не зрозуміла такої ситуації, коли ми пускаємо людей до Литви з гуманітарних міркувань тільки тому, що війна для них була ок, коли ти бачиш її по телевізору, сидячи на дивані, а стала не ок, коли твій уряд і твій Шойгу запросили тебе вступити до армії та запропонували взяти участь у цій війні своїм фізичним тілом”, – сказала прем’єр-міністр Литви.

На думку Шимоніте, кожну людину потрібно оцінювати за її заслугами, ризиками, з якими вона стикається, та її позицією – і було б добре, якби вона була послідовною.

Шимоніте заявила, що ні Литва, ні якась інша країна не повинні рятувати від мобілізації всіх російських громадян.

  • 21 вересня президент Російської Федерації Володимир Путін оголосив про проведення часткової мобілізації на території країни. Пізніше відповідний указ з’явився на сайті кремля.
  • Майже у всіх містах рф після оголошення диктатором володимиром путіним мобілізації, почали роздавати повістки на вокзалах, зупинках та інших громадських місцях.
  • на російських кордонах зібралися довгі черги з громадян РФ, які бажають залишити свою країну після оголошення мобілізації.
  • Пізніше Литва привела у підвищену бойову готовність війська на тлі часткової мобілізації в РФ.

Схожі публікації

Залишити коментар