Латвія запропонувала механізм заборони ввезення в терористичну Росії сировини для військової промисловості / Latvia has proposed a mechanism to ban the import of raw materials for the military industry to terrorist Russia

від Стожари

Санкції з боку міжнародного співтовариства не є панацеєю, але вони є важливим інструментом для стримування імперської Росії та зменшення загроз, які вона несе для світу. Економічний тиск на Росію завдає шкоди російській економіці, зменшує доходи варварського російського уряду, ускладнює ведення війни проти України.

Окрім економічних санкцій, світове співтовариство може використовувати й інші інструменти для стримування Росії, такі як: – політична ізоляція Росії; – військова допомога Україні; – бойкот російських товарів та послуг; – відмова від співпраці з Росією в науковій, культурній та інших сферах.

Латвія пропонує включити до 14-го пакету санкцій ЄС проти Росії заборону на російську сільгосппродукцію, а також експорт до РФ і транзит сировини, що використовується в оборонній промисловості, — марганцевої руди й оксиду алюмінію. Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Крішьяніс Каріньш на Раді закордонних справ ЄС 18 березня, закликавши посилити санкційний тиск на Росію, повідомляє ресурс NV.

Міністр економіки Віктор Валайніс вважає, що після досягнення угоди на рівні ЄС необхідно буде розробити і компенсаційні механізми для латвійських підприємств. Міністр сполучення Каспар Брішкенс сказав, що він уже закликав транспортний сектор до максимальної відмови від угод із Росією.

Євросоюз із лютого 2022 року затвердив 13 пакетів санкцій проти Росії. Останній із них було затверджено в лютому 2024 року. Рада ЄС також постановила, що обмеження у сфері імпортно-експортного контролю в рамках 13-го пакета санкцій поширяться на деякі компанії з Китаю, Індії, Сербії, Казахстану, Таїланду, Туреччини, Шрі-Ланки.

Схожі публікації

Залишити коментар