У столиці Північної Македонії відкрили Українську алею

від Стожари

12 вересня у Скоп’є урочисто відкрили Українську алею, де висадили дерева та встановили пам’ятну табличку “Українська алея. Слава Україні! Героям слава!”.

Про це повідомило посольство України у Північній Македонії

Алею відкрили посольство України в Скоп’є разом з громадою українців імені Лесі Українки та општиною “Центр” – мікрорайоном у македонській столиці.

Після відкриття Української алеї гості та пересічні громадяни мали можливість ознайомитися з фотографіями злочинів Росії проти України – переглянути фотографії зі зруйнованою культурною спадщиною.

“Це є надзвичайно важливою підтримкою нашої держави від македонського суспільства, особливо під час збройної агресії російської федерації проти України. Війна вже забрала багато життів у нашої держави, життів дітей, військових, волонтерів, цивільних, … Україна продовжує героїчно боронити не лише власну територіальну цілісність і суверенітет. Україна, українські військові і звичайні люди в Україні відстоюють європейські та загальнолюдські цінності, ціною власного життя. Північна Македонія підтримує і допомагає Україні в усіх можливих сферах. Ви наші надійні друзі та союзники, ми разом з вами відстоюємо демократичне майбутнє світу. Хочу подякувати Општині Центар, македонському народу та патріотичній громаді українців”, – зазначила посол України Лариса Дір.

Схожі публікації