Співпрацювала з росіянами: Диригентку Оксану Линів хочуть позбавити звання Почесної амбасадорки Львова

Українську диригентку Оксану Линів пропонують позбавити звання Почесної амбасадорки Львова. Відповідну петицію зареєстрували лвівяни.
Причиною послугувала її співпраця з російськими виконавцями й виконання творів російських авторів у той час, коли в Україні триває повномасштабна війна з рф.
Відповідне звернення опублікував пан Олександр Сирцов в Єдиній системі електронних петицій.
Автор петиції вважає, що Оксана Линів виявилася «вкрай нерозбірливою», коли почала співпрацювати із громадянами країни-агресорки.
«Виступаючи з патріотичними гаслами, Оксана Линів виявилася вкрай нерозбірливою у своїй музичній співпраці, наслідком чого є постійні скандали щодо її співпраці з російськими виконавцями та виконанням творів російських авторів під приводом “музика вище цього і вона не належить одній державі”.
Зокрема, як вона сама повідомила на своїй ФБ-сторінці, спільним DVD із записом опери Вагнера “Летючий голландець” із заслуженим «дєятелем іскуств рф Дмітрієм Черняковим»»– йдеться у тексті звернення.
Крім того, 7-9 квітня 2022 року Оксана Линів, будучи музичною директоркою Комунального театру Болоньї, здійснила постановку опери Чайковського “Іоланта”.
За її задумом, у постановці мали б взяти участь українські та російські виконавці.
Проте навіть коли рф напала на Україну, Линів не скасувала концерт за участі росіян. Це викликало шквал обурення з боку українських мисткинь, після чого вони почали бойкотувати концерти диригентки.

Оксана Линів на своїй сторінці у Фейсбук обублікувала відповідь на цю критику. Мисткиня пише, що спеціально залишила у своїх програмах твори російських композиторів, творчість яких має тісний зв‘язок з Україною.

Петиція щодо позбавлення української диригентки звання Почесної амбасадорки Львова станом на 2 вересня набрала 23 голоси із 500 необхідних. До кінця збору підписів залишилося ще 58 днів.

«Така позиція співпраці з музикантами, що представляють країну-агресора є несумісною з пропагандою української культури та перекреслюють всі здобутки Оксани Линів у цій царині. Тому вимагаємо від міського голови Львова позбавити Оксану Линів звання Почесної амбасадорки міста Львова»,– підсумовує автор звернення.

Як повідомлялося, українка Оксана Линів стала першою жінкою, яка керувала святковим концертом до річниці ООН.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що представники українських громадських організацій Європи закликали міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, не рекомендувати діячам української культури та мистецтва, громадянам України, популяризувати російську культуру та мистецтво в Україні та за її кордоном.

Схожі публікації

Залишити коментар