Посол України розкритикував Папу Римського, який назвав Дугіну “безневинною жертвою війни”

від Стожари

Посол України у Ватикані розкритикував Папу Франциска, який назвав загиблу дочку ідеолога Путіна, російську пропагандистку Дар’ю Дугіну “невинною жертвою війни”.

Про це він написав у Twitter.

Сьогоднішній виступ Папи розчарував і змусив замислитися багато про що: не можна говорити в одних категоріях про агресора і жертву, ґвалтівника і зґвалтованого; як можна назвати одного з ідеологів російського імперіалізму безневинною жертвою? Вона була вбита росіянами як сакральна жертва і тепер перебуває на щиті війни“, – написав Юраш.

У День Незалежності України Папа Римський Франциск під час загальної аудієнції говорив про війну в Україні, він засудив війну як “божевілля” та згадав про пропагандистку Дарію Дугіну – доньку відомого ультранаціоналіста та ідеолога рашизму Олександра Дугіна, яка нещодавно загинула від вибуху автомобіля під Москвою.

“Невинні платять за війну, невинні”, – сказав Папа. Та яким чином смерть російської пропагандистки у Підмосков’ї пов’язана з війною в Україні Папа Римський не уточнив.

Як відомо, 20 серпня в Підмосков’ї вибухнуло авто з Дар’єю Дугіною, яка писала для російського пропагандистського RT.

В Офісі президента України заперечили причетність Києва до вбивства Дугіної.

У Росії заявили, що вбивство Дугіної вчинили українські спецслужби, а вибуховий пристрій активовано дистанційно. ФСБ РФ вигадала, що нібито винна у вибуху українка Наталія Вовк служила в “Азові” – бійці полку це заперечили. 

Схожі публікації