Напад на держави НАТО? Захід стурбований ситуацією на ЗАЕС

Голова комітету з питань оборони Палати громад парламенту Великої Британії Тобіас Еллвуд заявив, що якщо не дай Бог, росіяни вчинять на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) навмисну аварію з витоком радіації, це має бути витлумачено як напад на держави НАТО.

Про це він написав у Twitter 19 серпня.

Пан Еллвуд коментував повідомлення преси про те, що, на думку української сторони, РФ створює передумови для того, щоб звинуватити саму ж Україну в атаці на Запорізьку АЕС.

“Давайте прояснимо це зараз. Будь-яке навмисне пошкодження, яке спричинить потенційний витік радіації в українському ядерному реакторі, буде порушенням статті 5 НАТО”, – написав британський парламентар.

Варто зазначити, що його думку підтримав, зокрема, й член Палати представників Конгресу США від штату Іллінойс Адам Кінзінгер.

“Це так на 100%. Навіть не обговорюється. Будь-який витік уб’є людей у країнах НАТО, це автоматичне застосування статті 5”, – наголосив пан Кінзінгер у Twitter.

Варто нагадати, що у звязку з російським терором, вчені змоделювали можливе поширення радіації у разі аварії на Запорізькій АЕС:

Як повідомлялося, на 35-ті роковини Чорнобильської катастрофи  СКУ зробив заяву щодо дій рф.

Також, російська федерація запросила проведення 23 серпня термінового засідання Радбезу ООН «щодо ситуації навколо Запорізької АЕС». А російські окупанти заявили, що готові підірвати Запорізьку атомну електростанцію.

Схожі публікації

Залишити коментар