Окупанти заявили, що готові підірвати Запорізьку атомну електростанцію

від svit_admus

В НАЕК «Енергоатом» повідомили, що російські опупаційні війська заявили про готовність підірвати заміновану ЗАЕС.

«Росіяни не приховують своїх планів і вже відкрито шантажують увесь світ, заявляючи про мінування Запорізької АЕС і готовність її підірвати. У своїй заяві начальник військ радіаційного, хімічного і біологічного захисту ЗС РФ генерал-майор Валерій Васильєв, що зараз командує гарнізоном ЗАЕС, сказав, що «тут буде або російська земля, або випалена пустеля», – йдеться в повідомленні «Енергоатома» у телеграмі.

За повідомленням, Васильєв, виступаючи перед російськими солдатами, також заявив, що «станція буде або російською, або нічиєю». Коли саме і де пролунала ця заява, в «Енергоатомі» не уточнили.

Раніше представник пресслужби Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов повідомив, що відомство має підтверджену інформацію щодо мінування енергоблоків ЗАЕС російськими військами.

Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш 8 серпня закликав надати міжнародним інспекторам доступ на Запорізьку атомну електростанцію після повідомлень про обстріли найбільшої в Європі АЕС із боку російських військ.

«Будь-який напад на атомну станцію – це самогубство», – сказав Ґутерріш на пресконференції в Японії.

Схожі публікації

Залишити коментар